İmplant Tedavisi Hakkında Merak Ettikleriniz

İmplant tedavisi, implant nedir? İmplant Aşamaları Nelerdir? Bu yazımızda implant tedavisi ile sıkça sorulan soruları cevaplandırış olacağız.


İmplant tedavisi,  implant nedir? İmplant Aşamaları Nelerdir? Bu yazımızda implant tedavisi ile sıkça sorulan soruları cevaplandırış olacağız.

İmplant Nedir?

İmplantlar çene kemiğine operasyon le yerleştirilen titanyum silindirlerdir. Ağızda eksik olan dişlerin yerine yerleştirilen titanyum ya da titanyum bileşiklerinden oluşturulan yapay diş kökleridir.  Yeni çekilen dişlerde eğer enfeksiyon ya da aksi bir durum yoksa hemen implant kolay bir şekilde yerleştitrilebilir.

İmplant uygulaması neticeside, implant üzerinde kullanılabilir dişler yaparak, ağız içinde diş sayısını korumak hedeflenmektedir.

 

İmplantlar Neden Titanyum?

Titanyum bileşikleri insan vücudu ile etkileşime girmez ve mukavemeti güçlü olduğu için implantların üretiminde ve kullanımında yüksek tercih sebebi olmuştur.

İmplant Tedavisi Her Zaman Uygulanabilir mi?

İmplant tedavisi, ağızdaki çekilen dişin olduğu yerdeki kemik dokusunun yeterli olduğu durumlarda protez yapılarak kemiğe titanyum silindirli implantın yerleştirilmesidir. Kemik dokusunun yeterli olmadığı ya da enfensksiyon olan bölgelerde implant uygulanamaz.

Diş Çekiminden Hemen Sonra İmplant Uygulanabilir mi?

Diş çekiminden hemen sonra implant kolaylıkla uygulanabilir.

İmplant Tedavisi Aşamaları?

İmplant tedavisi ile çok kolay ve ağrısız bir şekilde hasta yeni dişine kavuşmaktadır. İlk önce implant yapılacak olan bölgenin kemik dokusunun yeterli olup olmadığına bakılır. İmplant uygulanacak bölgede kemik yetersiz ise ilk önce kemik dokusu istenilen seviye getirilir ve daha sonra implant tedavisi uygulanır.

İmplant uygulamasına başlamadan önce implant uygulanacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. İmplantın yerleştirileceği kemik dokusunda bir yuva oluşturulur ve yuva içerisine implant yerleştirilir. Daha sonra da uygulama yapılan bölgenin iyileşme dönemi bittikten sonra orası için tasarlanan diş protezi yapılarak uygulama tamamlanmış olur.

 

“Sağlık Herşeyden Önce Gelir…”

RANDEVU TALEP ET

Randevu Talep Formu

Not: Kesin randevu günü ve saati için sizi telefonla geri arayacağız.
Sepetim

Sepetim

Resim Ürün Adı Adet Birim Fiyatı