Diş Beyazlatma Nedir, Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma Nedir? Diş beyazlatma işlemi nasıl uygulanır? Diş beyazlatmasından sonra nelere dikkat edilmeli?


Diş Beyazlatma Nedir?

Dişlerimiz de tüm vücudumuz gibi canlı hücrelerden oluşmaktadır ve zaman içerisinde sigara, alkol, şarap, kahve ve çay tüketiminden dolayı ve düzenli bakımının ve fırçalanmasının yapılmamasından dolayı beyazlıklarını, ışıltılarını kaybederler. Beyazlığını kaybeden dişler için bleaching yani Diş Beyazlatma yöntemi uygulanmaktadır.

 
 

Diş Beyazlatması Nasıl Uygulanır?

İki çeşit tedavi yöntemi vardır.

  • Office Bleaching,
  • Home Bleaching

Diş Hekiminizin tavsiyesi üzerine yukarıdaki işlemlerden birisi uygulanacaktır.

Office Bleaching: Diş etleri kapatılır ve izole edilir. Diş etleri üzerine gelmeyecek şekilde beyazlatma işlemi yani Bleaching işlemi yapılacak dişler üzerine beyazlatma özelliğine sahip bir jel uygulanır. Beyazlatma jelini aktifleştirmek için, lazer ya da led ışık kullanılmaktadır. Hastanın diş tonuna göre ışık kaynağı kullanılır ve diş tonu diş hekiminin hasta için belirlediği en uygun renk tonuna getirilmesi hedeflenmektedir.

Home Bleaching: Diş hekimi hasta için diş ölçülerini alarak özel bir şeffaf plak hazırlar. Bu hazırlana plak hastanın dişlerine beyazlatıcı maddenin uygulanmasını ve diş etlerini izole ederek beyazlatıcı maddeden korunmasını sağlar. Bu yönteme ise Home Bleaching adı verilmektedir.

Diş Beyazlatma İşlemi Zararlı mıdır?

Diş Beyazlatma işlemi zararlı değildir. Bazı hastaların diş beyazlatması dişe zarar verdiği yönünde yanlış bilgileri vardır. Tam aksine diş beyazlatma ( Bleaching ) yöntemi dişleri koruyarak beyaz kalmasını sağlar. Porselen kaplama yöntemine göre daha güvenilir ve daha uygun maliyetli olduğundan diş hekimleri tarafından en çok uygulanan yöntemlerden birisidir. Tabi ki de yanlış yapılan doğru yapılmayan ve steril şartlarda yapılmayan tüm tedavi yöntemleri hastaya zarar verir.

Diş Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?

Diş beyazlatma işleminin etkisi 1-2 sene kadar sürer, tabi yoğun sigara kahve , şarap gibi dişlerde leke bırakan maddelerin tüketimi yok ise beyazlatma uygulaması daha uzun yıllar etkisini sürdürebilmektedir.

Diş Beyazlatasından Sonra Nelere dikkat Edilmeli?

Diş Beyazlatma işleminden sonra, dişlerinizde leke bırakabilecek, kahve, şarap, çay, sigara gibi maddelerin tüketiminden olabildiğince uzak durmaya özen göstermelisiniz. Dişleriniz düzenli ve doğru şekilde fırçalamalısınız.

 

 

 

RANDEVU TALEP ET

Randevu Talep Formu

Not: Kesin randevu günü ve saati için sizi telefonla geri arayacağız.
Sepetim

Sepetim

Resim Ürün Adı Adet Birim Fiyatı